DOLAR

32,3539$% 0.1

EURO

35,4808% 0.04

GRAM ALTIN

2.322,63%0,17

ÇEYREK ALTIN

3.995,00%0,07

TAM ALTIN

15.979,00%0,07

BİTCOİN

2295493฿%2.49591

a

Acı Soslu Bonfile Tarifi – Nasıl Yapılır?

Evinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz Acı soslu Bonfile tarifini sizler için paylaşıyoruz. Aşağıda tarifimiz için gerekli olan malzemeler ve nasıl yapılacağına dair açıklaması yer almaktadır.

Acı Soslu Bonfile Nasıl Yapılır?

1,5 çay kaşığı karabiber

1 kilo bonfile

2 adet orta boy domates

2 adet acı sivri biber

1 adet orta boy soğan

3 diş sarımsak

1 yemek kaşığı kadar domates salçası

1 yemek kaşığı tereyağ

1 çay kaşığı tuz

Tarifimizin Malzemeler:

Aci Soslu Bonfile Tarifi

Tarifimizin Yapılışı:

Eğer etlerimizi bir gece önceden süte batırıp bekletirsek etlerimiz çok daha yumuşak olmasını sağlayacaktır. Domatesimizi, biberlerimizi, soğanımızı, dilimlenmiş sarımsağımızı, salçamızı, tereyağımızı ve karabiberimiz, rondoya alıyoruz ve geçiriyoruz. Rondodan geçirilmiş malzemelerimizin üzerine yarım su bardağı su ekliyoruz ve küçük bir sahanda ya da tavada 10 dakika civarında pişiriyoruz. Kaynamaya başlayınca ateşten alıyoruz. Fırınınızı 150 derecede ısıtmak için açıyoruz.

Bonfilelerimizi fırın tepsisine yayıyoruz ve üzerine hazırladığımız sosu döküyoruz. Tepsinin ağzını alüminyum folyo ile kapatıyoruz ve yaklaşık 1 saat kadar pişiriyoruz. Fırından aldıktan sonra etlerin üzerine tuz ve karabiber serpiyoruz. Ardından da servise hazırlayıp, sunuyoruz.

Tarifimize tuzu piştikten sonra eklemek çok önemlidir. Eğer pişerken tuz eklenirse etlerimiz sertleşecektir. Bu yüzden piştikten sonra ekleyerek, etlerimizin daha kıvamında olmasını sağlıyoruz. Afiyet olsun.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

HIZLI YORUM YAP