DOLAR

32,5447$% 0.01

EURO

34,9167% 0.19

GRAM ALTIN

2.426,45%0,15

ÇEYREK ALTIN

4.044,00%-0,53

TAM ALTIN

16.160,00%-0,34

BİTCOİN

2062370฿%-4.14528

a
  • Ege Gazete
  • Gündem
  • Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı? Kabine toplantısı Son dakika

Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı? Kabine toplantısı Son dakika

Yüzbinlerce mahkum ve milyonlarca mahkum ailesinin endişe ve merakla açık cezaevi izinleri uzatıldı mı? Son dakika haberlerini bekliyor. Cezaevi izinleri uzatıldı mı? diye çok fazla aramalar yapılmakta. Bu gelişmeleri yakından takip eden milyonlarca insanı sevindirecek haberlerin gelmesi yakınlaşmakta.

AÇIK CEZAEVİ İZİNLERİ SON DAKİKA GELİŞMELERİ

Bilindiği üzere, yaklaşık 20 gün önce Ceza Tevkif Evleri Müdürlüğü duyuru yayınlamış ve açık cezaevi izninde olan mahkumların 31 Mayıs’ta geri döneceklerini duyurmuştu. Dönmeyen hükümlüler hakkında yakalama kararı çıkartılacağı ve firar sayılacağı bildirildi. Denetimli serbestlik hükümlerinden yararlanan ve pandemi sebebi ile duraklatılanların müracaat etmesi. Bu haktan faydalanan ve henüz işlemleri başlamayan mahkumlarında denetimli serbestlik işlemleri için denetimli serbestlik müdürlüklerine müracaat edilmesi istenmişti.

cte açık cezaevi izinleri duyuru

Yapılan bu duyurudan sonra, başta Twitter olmak üzere birçok sosyal medya platformdan mahkumların geri alınmaması için milyonlar harekete geçti. Şuan kovid-19 açık cezaevi izninde bulunan yaklaşık 100 bin mahkum ve onları destekleyen milyonlarca mahkum ailesi birlik oldu. İstanbul Ankara gibi çeşitli şehirlerde miting düzenleyen mahkum yakınları ve dernekler, mahkumların geri dönmemesi için taleplerini devlet yetkililerine ilettiler. 20 gündür verdikleri mücadele dikkat çekti ve AKP ve MHP tarafından bu konu gündeme alınarak MYK’ya taşındı.

açık cezaevi izinleri son dakika kabine toplantısı

Kovid-19 tedbirleri kapsamında çıkartılan yasa ile açık cezaevlerinde bulunan mahkumlar izin çıkartılarak dışarıya salındılar. Yaklaşık 2 senedir dışarıda olan mahkumların, edinilen bilgilere göre büyük kısmı suça karışmadı ve yeni hayatlarına başlayarak düzenlerini kurdular. Şimdiye kadar 400 binden fazla mahkum kovid izninden faydalanmış durumda. Şuanda ise faydalanmaya devam eden 100 bin üzerinde mahkum bulunuyor.

BEKİR BOZDAĞ AÇIK CEZAEVİ İZİNLERİ AÇIKLAMASI

açık cezaevi izinleri bekir bozdağ açıklaması

22 Mayıs Pazar günü Kanal 7’de Başkent Kulisi adlı programa konuk olan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ gündeme dair soruları yanıtladı. Ceza evi izinlerine dair kendisine yöneltilen soruya ise bu konuda yoğun taleplerin olduğunu belirterek şu açıklamaları yaparak cevap verdi.

Bugüne kadar 413 bin 652 hükümlünün Kovid-19 izninden yararlandığını, halen 103 bin 532 hükümlünün de izninin devam ettiğini dile getiren Bozdağ, şunları kaydetti:

“AK Parti MYK’da bu konu konuşuldu, bir değerlendirme yapıldı. Yarın kabinede bir sunumum olacak. O değerlendirmeden sonra bir karar çıkarsa kamuoyuyla paylaşılacak. Elbette olumlu bir şey olduğu zaman Sayın Cumhurbaşkanı’mız bunu açıklayacaktır.” dedi.

Bekir Bozdağ’ın yaptığı bu açıklamalardan sonra gözler bugün düzenlenecek olan kabine toplantısına çevrilmiş durumda. Eğer bu konuda alınan yeni bir karar çıkarsa Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklaması bekleniyor.

https://youtu.be/2ditvCZkolM
açık cezaevi izinleri uzatıldı mı son dakika

6. YARGI PAKETİ İNFAZ DÜZENLEMESİ

Diğer yandan kapalı cezaevinde bulunan mahkumlarında hak kaybı yaşamaması için bir düzenleme yapılacağı konuşuluyor. Nitekim, açık cezaevi mahkumları ilk yararlananlarla beraber 2 seneden fazla süredir kovid 19 izinlerinden faydalanmakta. Kapalı cezaevinde olan mahkumlar içinde bir yasa çıkartılması bekleniyor. Edinilen bilgilere göre ilk etapta cezaevi izinlerinin uzatılması ve 6. yargı paketinde geniş bir yasa düzenlemesi olacağı. Konuşulanlar arasında, denetimli serbestlik sürelerinin uzatılması, 5 sene ceza indirimi olacağı konuları yer almakta. İlk etapta izinlerin uzatılması veya başka bir çözüm bulunması yönünde alınacak bir kararın bu günlerde açıklanması bekleniyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

HIZLI YORUM YAP