DOLAR

32,5447$% 0.01

EURO

34,9167% 0.19

GRAM ALTIN

2.426,45%0,15

ÇEYREK ALTIN

4.044,00%-0,53

TAM ALTIN

16.160,00%-0,34

BİTCOİN

2062370฿%-4.14528

a

Bademli Reçelli Kek Tarifi, nasıl yapılır?

Kek tarifleri arasından bu sefer sizlere bademli reçelli kek tarifi ve reçelli kek nasıl yapılır? anlatacağım. Bademli olması açısından hem lezzetli ve hem de faydalı bir tarif. Kek tarifine başlamadan önce hemen malzemelerine geçelim.

Malzemeler

Kekimizin Hamuru İçin Gerekenler:

4 adet yumurta

1 su bardağı şeker

Yarım su bardağı sıvı yağı ya da yerine 100 gram oda ısısında yumuşatılmış tereyağı

1 su bardağı kavrulmuş, ince kıyılmış badem

1 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Üzeri İçin Gerekenler:

1 büyük su bardağı taneli reçel

1 su bardağı kavrulmuş file badem

bademli reçelli kek tarifi ve reçelli kek nasıl yapılır

Tarifimizin Yapılışı:

Öncelikle tarifimize kek hamurumuzu hazırlayarak başlıyoruz. Bir kaba şekeri ve yumurtaları koyuyoruz ve mikserimizin yüksek ayarında şeker iyice eriyinceye kadar çırpıyoruz. Üzerine sıvı yağı ve bademi ilave ediyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz. Ardından elenmiş unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave ederek, mikserin düşük ayarında karıştırıyoruz.

Kare kek kalıbını ya da borcamı yağlayıp, unluyoruz. Hamuru kek kalıbımıza eşit şekilde döküp yayıyoruz. Önceden ısıttığımız 160 derecelik fırında kürdan ile kontrol ederek pişiriyoruz ve soğuması için bırakıyoruz. Reçeli bir kaba alıyoruz ve mikserimiz ile püre haline gelinceye kadar çırpıyoruz. Püreyi soğuk kekimizin üzerine ince bir tabaka oluşturacak şekilde yayıyoruz.

Daha sonra üzerine badem serpiyoruz. Kekimizi dilimliyoruz ve servise sunuyoruz. Umarım beğenirsiniz. Afiyet olsun.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

HIZLI YORUM YAP