a

Bahar Pilavı Tarifi – Bahar pilavı nasıl yapılır?

Bugün sizlere vereceğim bahar pilavı tarifi, sade pilavdan farklı bir tat denemek isteyenlere tavsiyemdir, beğeneceğinizi umuyorum. Hemen geçelim bahar pilavı nasıl yapılır? tarifin malzemelerine.

Bahar Pilavı Tarifi

Malzemeler:

2 su bardağı pilavlık baldo pirinç

4 adet taze soğan

1 adet havuç

3 yemek kaşığı sıvı yağı

200 gram haşlanmış mısır

Yarım demet dereotu

2 çay kaşığı tuz

2,5 su bardağı kadar sıcak su

Tarifimizin Yapılışı:

Pirincimizi 30 dakika kadar sıcak su da bekletiyoruz ve iyice yıkayıp, suyunu süzüyoruz. Havucumuzu rendeliyoruz ve sıvı yağda 2-3 dakika kadar soteliyoruz. Üzerine pirincimizi ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. Sonra tuzumuzu ve sıcak suyumuzu ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz. Kaynayana kadar yüksek ateş üzerinde, kaynadıktan sonra ise kısık ateş üzerine alıyoruz ve suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz.

Daha sonra ince ince doğradığımız yeşil soğanlarımızı, dereotumuzu ve haşlanmış mısırlarımızı ilave edip karıştırıyoruz. Pilavımızın üzerini havlu kağıt ile kapatıyoruz ve 10 dakika kadar demlendiriyoruz.

Ardından servise hazırlayıp, sunuyoruz. Afiyet olsun.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.