DOLAR

32,5476$% 0.01

EURO

34,9249% 0.2

GRAM ALTIN

2.427,22%0,19

ÇEYREK ALTIN

4.050,00%-0,41

TAM ALTIN

16.175,00%-0,24

BİTCOİN

2061399฿%-4.07306

a

Batırık tarifi – Nasıl yapılır? Mersin mutfağı

TV8 MasterChef 11.11.2021 tarihinde yayınlanan bölümünde Batırık tarifi ile yapılan Mersin yiyeceği ekran başındakiler tarafından çok merak edildi. Mersin Batırık olarak da bilinen Batırık nasıl yapılır? olarak aramaya başlayanlar için bizde yayınladık.

TV8 kanalında yayınlanan MasterChef programında bugünkü bölümünde yarışmacılar tarafından yapılan Mersin mutfağına ait Batırık tarifi ekran başındaki izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Programın son bölümünü izleyenler Batırık nasıl yapılır? diyerek aratmaya başladılar. Bizde sizler için tarifi yayınladık.

Mercimek köftesi ve kısıra benzeyen Batırık aslında bir çeşit salatadır. Genellikle bu lezzetli salata İç Anadolu ve Akdeniz yöresinde çok yapılır. Mercimek köftesine benzeyen Batırık aslında ondan daha kurudur ve ekşi bir tadı vardır. Ayrıca güzel tada sahip olmasının bir başka nedeni ise içerisinde tahin olmasıdır. Batırık için gerekli malzemeler ve tarifini aşağıda yayınladık.

batirik-tarifi-batirik-nasil-yapilir

BATIRIK TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1 su bardağı ince bulgur
1/2 çay bardağı tahin
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet küçük boy kuru soğan
2 adet domates
2 adet salatalık
1/2 demet maydanoz
2 adet yeşil biber
1/2 demet nane
3 dal taze soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 çay bardağı limon suyu
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
5 su bardağı soğuk su
2 çay bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı nar ekşisi
5 yaprak marul
1 çimdik tuz


BATIRIK NASIL YAPILIR?
BATIRIK TARİFİ

Tahini bir tavada 2-3 dakika kadar ısıtın.
Bulguru 2 çay bardağı sıcak su ile ıslatın. Bulgurlar şiştikten sonra hazır demektir.
Şişen bulgurun içine tahini ve kimyonu alıp karıştırın.
Tüm sebzeleri incecik doğrayın ve kuru soğanı rendeleyin.
Bulgurlu karışıma soğan ve salçayı ekleyerek karıştırın.
Biberi, domatesi, salatalığı, taze soğanı, naneyi ve maydanozu ekleyip nazikçe karıştırın.
Baharatları ve nar ekşisini ekleyip karıştırmaya devam edin.
Susuz tüketmek istiyorsanız elinizi hafif ıslatarak küçük parçalar alın ve köftelik şekil verip marulların üzerine dizin.
Sulu tüketecekseniz 5-6 bardak suyu ekleyin ve karıştırın.
Üzerine ince doğranmış marulları ekleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

HIZLI YORUM YAP