DOLAR

32,3321$% 0.25

EURO

35,0847% -0.13

GRAM ALTIN

2.292,83%0,69

ÇEYREK ALTIN

3.970,00%-0,26

TAM ALTIN

15.880,00%-0,26

BİTCOİN

2273723฿%0.53073

a

Böbrek sağlığı nasıl korunur? Böbreklere iyi gelen besinler

Böbrek sağlığı, böbreklere iyi gelen besinler ve nasıl böbreklerimizi temizleriz? gibi faydalı olacak bilgileri sizler için bu makalemizde ele aldık.

Böbrek sağlığı, böbreklere iyi gelen besinler ve nasıl böbreklerimizi temizleriz? gibi faydalı olacak bilgileri sizler için bu makalemizde ele aldık.

Böbreklerimiz iki adettir. Bu organlarımız bir yumruk kadar küçük olsa bile hayatımız için çok önemli bir yere sahip ve bir tane bile olsa vücudumuzun olmazsa olmaz organlarındandır. Sağlık için yapmamız gerekenleri aşağıda belirttik.
Böbreklerimizin vücudumuzda birden çok görevi vardır. Bu görevler: vücuttaki kirli kanı temizlemek ile vücutta su ve tuz miktarını ayarlayıp, yararlı besinleri seçip zararlı ve atık olanları sağlığımız için vücudumuzdan idrar yoluyla uzaklaştırmamızı sağlar.

BÖBREK SAĞLIĞI


Peki bizim için bu kadar önemli bir yere sahip bu şahane organları nasıl koruyabiliriz? İşte bunun için bir kaç tavsiye sizlerle.

Böbrek Ağrısı

BÖBREKLER SAĞLIĞINI NASIL KORURUZ?

1 – SU
İnsan vücudunda en fazla bulunan madde sudur. Vücudumuzda ki en önemli olaylarda su çok büyük rol oynar. Özellikle vücudumuzda ki zararlı maddeleri atmamızda bize en büyük yardımcıdır. Su dengesini düzenleyici organ böbreklerdir. Yeterince su tüketilmemesi durumunda böbreklerde ki rahatsızlığın yanında idrar yolu rahatsızlıkları riskide aynı oranda hızla artar. Suyun yeterince tüketilmemesi böbrek yetmezliğine kırmızı halı serer. Böbrek yetmezliği, böbreklerin görevlerini tam olarak yerine getirememesi sonucu gelişir. Kronik böbrek yetmezliği; böbreğin bazı bölümlerinde iltihap ve harabiyet olması, böbreklere giden bazı damarların hasarı sonucu kan akımının azalması, şeker hastalığı, yüksek tansiyon ve böbrek kistlerine neden olabilir. Bu nedenle su böbrek sağlığımız için oldukça önemli bir yere sahiptir.

Böbrek sağlığı nasıl korunur?

2 – EGZERSİZ
Hareketsiz ve yorgun bir bedene sahip olmak böbrek hastalıklarını tetikleyen en önemli unsurlardan. Düzenli olarak yürüyüş, bisiklet sürmek, evde hafif ısınma hareketleri ve aşırı olmadan koşu dinç ve sağlıklı bir bedene sahip olmanızı sağlayarak sizi böbrek hastalıklarından uzak tutar.

Böbrek taşı nasıl dökülür?

3 – MEYVE VE SEBZE
Protein ağırlıklı beslenme üre atımını arttır. Böbrekler ise bu üreyi atmak için çok çalışarak kendi yorar. Bu durum çeşitli böbrek rahatsızlıklarını sebebiyet verebilir. Bu yüzden meyve sebze gibi vitaminli yiyecekler tüketerek hem vücudumuza hem de böbreklerimize faydalı oluruz.

Böbreklere ne iyi gelir?

4 – İLAÇ KULLANIMI
Reçetesiz ilaç kullanımı çok yaygındır. Bu ilaçların çoğu ağrı kesici etkili ilaçlar olduğu için insanlar doktor yönlendirmesine ihtiyaç duymadan bilinç bir şekilde kullanırlar. Bu ilaçlar belirli bir süre ve doz kullanma sonucu değil tek kullanımlık bile olsa böbreklerde ciddi hasarlara yol açar. Bu nedenle sağlıklı böbreklere sahip olmak için bu tarz ilaçlardan kaçınmalıyız.

Böbrekler nasıl korunur?

5 – KAN ŞEKERİ
Diyabet yani halk arasındaki kullanımıyla şeker hastalığı böbrek haslalıklarının nedenleri arasında ilk sıraya sahip olabilecek unsurlardan. Bu yüzden fazla şekerli gıdalardan kaçınmalı ve şeker hastalığına da yakalanmamak için gerekli önemleri almalıyız.

Böbrek resimleri

6 – SAĞLIKLI BESLENME
Sağlıklı, dengeli ve düzenli beslenme böbrek rahatsızlıklarının ilerlemesini durdurmakta çok önemli bir yere sahiptir. Sağlıklı beslenebilmek için organik gıdaları tercih etmeli, konserveleri sudan geçirmeli ve en önemlisi günlük tuz miktarını en aza indirmeliyiz.

Böbreklere iyi gelen sebze ve meyveler

7 – SİGARA VE ÇEŞİTLİ ZARARLI ALIŞKANLIKLAR
Sigara, alkol ve benzeri zararlı alışkanlıklar böbrek kan akımında büyük ölçüde azalmaya neden olur. Bunun sonucunda böbrek atıkları tam anlamıyla vücuttan uzaklaştıramaz ve atıklar vücutta birikerek çeşitli böbrek ve diğer sağlık sorunlarına sebebiyet verir. Bu nedenle bir kereden bir şey olmaz demeyip tüm kötü maddesel atıklardan uzak durmalıyız.

Sağlıklı böbrekler mutlu hayat.

Daha fazla bilgi için bu adrese göz atabilirsiniz.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

HIZLI YORUM YAP