DOLAR

32,5152$% -0.1

EURO

34,8076% -0.19

GRAM ALTIN

2.427,55%-0,09

ÇEYREK ALTIN

4.067,00%-0,82

TAM ALTIN

16.225,00%-0,76

BİTCOİN

2152604฿%-0.65949

a
  • Ege Gazete
  • Gündem
  • Bursa’da eğitim uçağı mahalleye düştü, pilot ve 1 öğrenci öldü!

Bursa’da eğitim uçağı mahalleye düştü, pilot ve 1 öğrenci öldü!

Bursa'da saat 15:05 sularında bir eğitim uçağı, eğitim sırasında insanların yaşadığı mahalleye düştü. Olayda 2 pilot hayatını kaybetti.

Bursa’da tek motorlu bir eğitim uçağı, eğitim yapıldığı esnada Bursa’da evlerin bulunduğu bir sokağa düştü. Uçağın düşmesiyle beraber mahallede yangın çıktı ve 4 araç alev aldı. Meydana gelen olayda, uçağın pilotu ve bir öğrenci hayatını kaybetti.

uçak kazası bursa

Meydana gelen kazayla ilgili, Bursa Valisi, pilotlar Furkan Ökten ve Murat Avşar’ın hayatını kaybettiğini açıkladı. Bursa’da Yunuseli Havalimanı’na yakın bir bölgede saat 15:05 sıralarında tek motorlu bir uçak evlerinde bulunduğu bir mahalleye düştü. Düştükten sonra alev alan uçakta çok sayıda patlama sesleri duyuldu. Bölgeyi saran alevler sonrasında mahalleli büyük korku yaşadı. 4 araç alevler arasında kaldı.

BURSA UÇAK KAZASINDA ÖLEN PİLOT

Bursa Valisi yaptığı açıklamalarda, tek motorlu sivil bir uçak düştü, mahalleden ölen yok, sadece ne yazık ki 2 pilotumuz hayatını kaybetti. 2 evde ve 2 araçta hasar meydana geldiğini aktardı.

BURSA UÇAK KAZASI

BURSA VALİSİ KAZAYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI
Bursa Valisi Yakup Canbolat’ten kazanın ardından ilk açıklama geldi. Vali Canpolat, “Eğitim uçağının düşmesi sonucu pilot ve öğrenci pilot hayatını kaybetti. İlk tespitlere göre yaralı yok. Kazanın, teknik sebeplerle olduğunu düşünmekteyiz. Konu başsavcılığımızla her yönü ile araştırılacak. Eğitim uçağı içinde bir pilot ve bir öğrencinin olduğu bilgileri doğru. İki kişi var. TJUPTP202JF türündeki bir sivil eğitim uçağı bu arkadaşlar. Patlama sonucunda herhangi bir sivil vatandaş etkilenmedi. Sadece 2 tane evde ve 2 tane araçta hasar oluştu.” dedi.

bursa son dakika uçak kazası

Olay yerine birçok itfaiye ve sağlık ekipleri gönderildi. Mahallede hayatını kaybeden vatandaşımız yok. Sadece 2 araç ve evde zarar meydana geldi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

HIZLI YORUM YAP