DOLAR

32,5462$% 0

EURO

35,0245% 0.41

GRAM ALTIN

2.426,07%0,14

ÇEYREK ALTIN

4.058,00%0,17

TAM ALTIN

16.185,00%0,17

BİTCOİN

2094941฿%-3.76275

a

Donald Trump TRUTH Social Medya Ağını Kurdu

Amerika'nın eski Başkanı Donald Trump kendi sosyal ağı TRUTH Social'i kurdu.

Bir dönem yaptığı başkanlık zamanında yaptığı hamleler ve verdiği kararlarla Dünya tarafından merakla takip edilen Amerika’nın eski Başkanı Donald Trump kendi sosyal ağı TRUTH Social‘i kurdu.

Gelecek ay faliyete geçmesi beklenen TRUTH Social‘ kullanıcılar tarafından nasıl karşılanacak büyük merak konusu. Daha önce kendi sosyal ağını kuracağını açıklayan eski başkanın, Twitter, Facebook ve Youtube gibi dev sosyal ağlarda bulunan hesapları yasaklanmıştı. Bu duruma tepki olarak da “TRUTH Social ve TMTG’yi büyük teknolojinin zulmüne karşı durmak için yarattım” dedi. Trump, “Taliban’ın Twitter’da büyük bir varlık gösterdiği ama en sevdiğiniz Amerikan başkanının susturulduğu bir dünyada yaşıyoruz.” açıklaması yaptı.

BBC’deki habere göre, Trump, yaptığı açıklamada kendi platformunun, “büyük teknoloji şirketlerinin zorbalığına karşı duracağını” belirterek, bu şirketleri ABD’deki muhalif sesleri susturmakla suçladı.

Trump, “Taliban’ın Twitter’da büyük bir varlık gösterdiği ama en sevdiğiniz Amerikan başkanının susturulduğu bir dünyada yaşıyoruz. Bu kabul edilemez.” yorumunda bulundu.

TRUTH Social’ın gelecek ay seçilmiş davetlilere yönelik açılacağını ifade eden Trump, platformun 2022’nin ilk çeyreğinde de kullanıcılarla buluşmasının planlandığını belirtti.

Sosyal medya platformları Twitter, Google’ın sahibi olduğu YouTube ve Facebook, Trump’ın hesaplarını 6 Ocak’ta Kongre olaylarına katkıda bulunduğu ve 2020 başkanlık seçiminde usulsüzlük yapıldığı iddiaları nedeniyle dondurmuştu.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

HIZLI YORUM YAP