DOLAR

32,3830$% 0.19

EURO

35,0862% -0.02

GRAM ALTIN

2.324,39%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.010,00%0,07

TAM ALTIN

16.148,00%0,86

BİTCOİN

2272078฿%-0.81794

a
  • Ege Gazete
  • Ekonomi
  • ETSY ve Ebay’de Satış Yapmayı Düşünenler İçin Yurt Dışı Kargo Neden Önemli?

ETSY ve Ebay’de Satış Yapmayı Düşünenler İçin Yurt Dışı Kargo Neden Önemli?

Dolar ve Euro bazlı satış yaparak ciddi iş hacmi yaratmak isteyen firmalar için, e-ihracat sürecinde dikkat edilecek konular içinde yurt dışı kargo operasyonlarını sorunsuz bir şekilde sürdürmek ve doğru pazar yerinde yer almak önemli. Pazar yerlerinin kullanıcı sayısına göre, ürün konseptlerine göre ve satış komisyonu gibi özelliklerine göre çeşitli avantajlar sunduğu görülebilir. Bu anlamda ETSY ve EBAY en çok tercih edilen platformlardan. Yurt dışı kargo şirketleri ile kolay bir şekilde ürün satmanın mümkün olduğu ETSY ve EBAY nedir, neler sunuyorlar, bakalım.

EBAY ve ETSY Nedir, Nasıl Satış Yapılır?

E-ticarette, dijital platformların güçlenmesiyle birlikte sınırlar aşıldı ve yurt dışında ABD gibi yüz milyonlarca nüfusu olan ülkelerde, ürün satmak kolay bir hal aldı. ABD merkezli e-ticaret platformları içinde en çok öne çıkanlar içinde ETSY ve EBAY yer alıyor. Amazon ile birlikte ciddi bir müşteri kitlesine sahip olan bu platformlarda iş yapmayı düşünerek, ETSY nedir diye düşünenler için ETSY herkesin mağaza açabileceği bir pazar yeri. ETSY’de satış yaparak gelir elde etmek isteyen girişimciler için, ETSY nedir sorusunun en net yanıtı el emeği ve tasarım odaklı ürünlerin sergilendiği bir yer olması. Bu anlamda ETSY, el emeği ürünlerin, dekoratif aksesuarların çok yer bulduğu bir yer. Türkiye’de Hepsiburada ya da Trendyol gibi platformlarda tasarım odaklı ürün satanlar için ETSY, ciddi müşteri potansiyeli ile ön plana çıkıyor.

etys

ETSY alternatifi olarak EBAY nedir dendiğinde daha geniş kapsamlı bir e-ticaret pazar yerinden söz edilebilir. EBAY, hemen her kategoride ürünlerin yer aldığı bir yer. EBAY nedir sorusunun yanıtı geçmişte açık artırmaları ile ünlü bir e-ticaret sitesi olarak verilirken, günümüzde EBAY, ETSY’ye göre çok kapsamlı ürünlerin yer aldığı bir pazar yeri. ABD başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde geniş kullanıcı kitlesine sahip EBAY’de, uygun fiyata tedarik edilebilen tüm ürünler kolay bir şekilde satılabilir.

ebay satış

Yurt Dışı Kargo Süreci Nasıl Yönetilmeli

EBAY, ETSY ya da Amazon gibi sitelerde hesap açtıktan sonra, merak edilen konular içinde yurt dışı kargo sürecinin nasıl yönetileceği yer alıyor. Ürün satışında memnuniyet yaratmanın ve mağazayı büyütmenin en önemli adımı müşterilere hızlı bir süreç yaşatmak. Bunun da en önemli adımı kargo. Yurt dışı kargo konusunda FEDEX, UPS, DHL gibi şirketler en çok tercih edilenler arasında. Türkiye’den yurt dışına satış yapmak için bu kargo şirketleri ile çalışmak isteyenlere, Shipentegra gelişmiş bir lojistik entegrasyon altyapısı sunuyor. En büyük yurt dışı kargo şirketlerinin dahil olduğu sistemde, tüm gönderiler tek ekranda kolay bir şekilde takip edilebilir.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

HIZLI YORUM YAP