DOLAR

32,5462$% 0

EURO

35,0245% 0.41

GRAM ALTIN

2.426,07%0,14

ÇEYREK ALTIN

4.058,00%0,17

TAM ALTIN

16.185,00%0,17

BİTCOİN

2094941฿%-3.76275

a

İzmir Buca metrosunun yapımı ne zaman başlıyor?

İzmir halkının uzun zamandır beklediği Buca metrosu'nun temellerinin atılacağı duyuruldu. Peki, İzmir Buca metrosu ne zaman açılacak? Detaylar haberimizde yer alıyor.

Beklenen İzmir Buca metrosunda sevindirici haber geldi. Metro’nun yapımına yakın zamanda başlanacağı duyuruldu. İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Buca Metrosu, sadece bir ulaşım projesi değil, aynı zamanda bu zor dönemde İzmir ekonomisini büyüten bir kaldıraç” dedi.

Buca Metrosu Ne Zaman Açılacak?

Buca Metrosu için imzalar Buca Işılay Saygın Meydanı’nda düzenlenen törenle atıldı. Buca Metrosu’nun temelinin 14 Şubat 2022 tarihinde atılacağı belirtildi.

İzmir Buca metrosu, İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer

İzmir Metrosu’nu Buca’ya ulaştıracak ve kent trafiğine nefes aldıracak 13,5 kilometrelik metro hattının yapımı için bugün yüklenici firma ile sözleşme imzalandı. Büyükşehir Belediyesi’nin kendi kaynakları ile inşa edeceği, 3 milyar 921 milyon 498 bin liraya mal olacak İzmir’in yeni metrosu için yapım sözleşmesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Gülermak Ağır Sanayi İnşaat ve Taahhüt A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Tahir Güleryüz arasında Buca Işılay Saygın Meydanı’nda düzenlenen törenle imzalandı.

‘İZMİR, BUCA METROSU’NU TAMAMLAMAYA MUKTEDİRDİR’
İmza töreninde konuşan Soyer, İzmir’de çevreci, konforlu, ekonomik ve verimli ulaşım yatırımlarının artacağını ifade etti ve en büyük payın raylı sistem yatırımlarına ayrıldığını söyledi. Soyer, “Uluslararası ihale sürecini kazanan firma ile yapım sözleşmesini imzalıyoruz. Hazine garantisi olmaksızın 490 milyon Euro altyapı yatırım kredisi sağladığımız Buca Metrosu, 13.5 kilometre uzunluğu ve 11 adet istasyonu ile şehrimizin trafiğine büyük nefes aldıracak. Bu hattımız her gün 400 bin vatandaşımızı konforlu, karbon salınımı olmadan, gürültü oluşturmadan taşıyacak. Kentimize mali tasarruf sağlayacak. Uzun ve çok meşakkatli müzakereler sonunda, Buca Metrosu ile ilgili uluslararası bir konsorsiyum oluşturduk. Meseleyi İzmir’in ortak menfaati olarak gördüğümüz için, hiçbir siyasi kaygı taşımadan sürecin içindeki herkesle şeffaf ve açık ilişkiler geliştirdik. Sonucunda, Türkiye ve dünyadaki tüm paydaşlarımızı şu konuda ikna ettik; İzmir, Avrupa’nın en büyük yatırımlarından biri Buca Metrosu’nu tamamlamaya muktedirdir” ifadelerini kullandı. Soyer, Buca Metrosu için dört ayrı bankadan toplam 490 milyon Euro tutarında uluslararası yatırımı İzmir’e kazandırdıklarını söyledi. Soyer, yatırımın binlerce gence yeni iş imkanı sağlayacağının altını çizerek, Buca Metrosu ile Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Kampüsü’nden körfez kıyısına erişim süresinin 12 dakikaya düştüğünü açıkladı.

BUCA BÜYÜKŞEHİR’İN DESTEĞİNİ YAKINDAN HİSSEDİYOR’
Buca Metrosu’nun ilçedeki ulaşım sorununu çözeceğini söyleyen Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ise “Bucamız, Büyükşehir Belediyesi’nin desteğini son yıllarda hiç olmadığı kadar yakından hissetmektedir. Büyükşehir Belediyemizin metronun yanı sıra kentimizde ulaşımı rahatlatacak bir diğer büyük yatırımını ise yaklaşık maliyeti 1 milyar lira olan Buca-Otogar bağlantısı oluşturmaktadır. İzmir Büyükşehir Belediyemizin desteği sayesinde Buca’da yıllardır yapılmayanı yaparak gerçekleştirdiğimiz temizlik devrimi, sürdürülebilir bir yönetim anlayışı açısından önemli bir adım olmuştur. Buca’da beraber üretmeye, böyle heyecanları hemşehrilerimizle paylaşmaya devam edeceğimize olan inancımla kent tarihinin en büyük yatırımı olacak Buca Metrosu’nun hepimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

HIZLI YORUM YAP