DOLAR

32,5822$% 0.29

EURO

34,7413% -0.11

GRAM ALTIN

2.520,56%1,47

ÇEYREK ALTIN

4.305,00%1,29

TAM ALTIN

17.141,00%1,30

BİTCOİN

1992222฿%-0.51391

a

Sağlığa zararlı kanserojen besinler ve tehlikeleri

Besin değerleri, kalori ve içerisinde yer alan kalsiyum gibi etkenlere bağlı bir şekilde değişiklik gösterir. Sağlığa zararlı kanserojen besinler hakkında biraz konuşalım. Tehlikeli sayılacak besinler elbette var. Bu besinler, Protein olarak yüksek olan besinlerdir. Protein bakımından yüksek değerlere sahip olan besinler, aynı zamanda bakteri toplama açısından da değişkenlik gösterir.

Yukarıda değinilen protein içerikli tavuk benzeri besin maddeleri de bazı tehlikeleri beraberinde getirir. “Yumurta ve Süt” içerisinde Protein bakımından mükemmel besin değerleri vardır. Bu açıdan, bakteri toplama yüzdesi de artar. Et ve tavuk eti de protein fazlası olan besinlerdir.

Tavuk ve işlenmiş ürünlere ürünlere dikkat

Tavuk, en çok protein depolayan ama aynı zamanda en çok bakteri çeken de bir besin değerlerinden biridir. Tavuk, hızlı bozulabilen besin maddeleri içerisinde yer alır. Hatta, tavuk zehirlenmesi olayını birçok kez duymuş olmanız gerekir. Bu açıdan tavuk tüketimlerinde dikkat edilmesi gerekmektedir. Tehlikeli besinler organik olmayan besinler ile yayılmaktadır. Doğal olmayan yetiştirilme süreçlerinden geçen besinler bunun yanı sıra bir de sağlıklı olmayan yollar ile tüketilecek hale getiriliyor.

kanserojen besinler

Bu aşamaları geçtikten sonra sofralarımıza gelen besinler elbette sağlıklı bir şekilde tüketilmiyor. Tehlikeli olan besinler bunlardır. İnorganik olarak yetiştirilen ve insan sağlığını tehlikeye atan besinlerdir. Hazır paket halinde satılan market ürünlerine ve ışıl işlem görmüş sucuk, salam, sosis gibi benzeri besin maddelerine dikkat edelim. Severek tüketilen bu ürünler, gereken özen ve koşullarda üretilmediği takdirde sağlık

açısından çok zararlı olabilmekte.

Kanseri destekleyen besinler

  • Alkol
  • Tütün ve tütün ürünleri
  • İşlenmiş beyaz un
  • İşlenmiş gıdalar
  • Rafine şeker, ( Beyaz şeker ve Mısır şurubu vb )
  • İşlenmiş et ürünleri. (sosis, salam vs)
  • Karbonlu ve gazlı içecekler
  • Hazır cips ürünleri
sağlığa zararlı işlenmiş besinler

Beslenmeye bağlı kanser vakalarında artış

Kanser vakalarının yıllar içerisinde artma sebeplerinden bazıları da, hazırr olarak olarak satılan paket yiyeceklerdir. Kanserojen maddeler içeren besinlerden uzak durmak ve aldığımız besin ürünlerinin içendekileri okumak içeriğini bilmek son derece önemlidir.

Ayrıca aldığımız besinlerin son kullanma tarihlerine dikkat etmek gerekir. Alışkanlık haline gelen raflardan alıp araca yada sepete koymak, bazen sağlık açısından zararlı olabilmekte. Çünkü, fiyatı uygun gelen bazı ürünlerin son kullanma tarihleri çok yakın olmaktadır.

sağlığa faydalı iyi gelen yiyecekler

Sağlığa faydalı besinler

Birçok sağlıklı ve sağlığa iyi gelen besinler vardır, biz aklımıza gelen ve önemli olan bazılarından örnekler verelim,

  • C vitamini alacağınız besinler ( meyveler)
  • Zeytin yağı
  • Süt, yoğurt ve ( yumurta da, yaş yüksekse yada sağlık sorunu varsa, kolesterole dikkat)
  • Sarımsak
  • Kuruyemiş
  • Balık

Unutmayın, sağlık şansa dayalı değildir ve yaşam kalitesi için çok büyük önem arz etmektedir. Bu yüzden, uyarılara kulak asmanızı ve beslenmenize dikkat etmenizi etmenizi tavsiye ederim.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

HIZLI YORUM YAP