DOLAR

32,3801$% 0.18

EURO

35,0260% -0.2

GRAM ALTIN

2.324,51%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.003,00%-0,26

TAM ALTIN

16.110,00%0,17

BİTCOİN

2264305฿%-0.78674

a

Stokçulara Fiyatları Etkileme Suçundan Ceza Artırımı Geliyor!

Stokçuluk yapmanın cezası artıyor. Stokçuluk hapis cezası ne kadar? 24 maddeden oluşan ve içeriğinde 3 önemli değişiklik bulunan 6. Yargı Paketi’nin Meclis’e sunulmasıyla birlikte stokçulara yani fiyatları etkileme suçuna cezalar arttırılıyor. Pakette önerilen diğer önemli değişiklikler ise noterlere tanınan taşınmaz satışı ve taşınmaz sözleşmesi yapma yetkisi verilmesi ve hâkim-savcı yardımcılığı getirilmesi şeklinde…

AKP’li milletvekillerinin hazırlayarak 2019 yılında Cumhurbaşkanı’nın açıkladığı ve TBMM’ne sunulmuş olan yargı reformunun içeriğinde yer alan 6. Yargı Paketi’nde önemli değişiklikler şu şekilde;

Notere Taşınmaz Sözleşmesi ve Satışı Yapma Yetkisi

Yeni yargı paketinde noterlerin taşınmaz satışı ve satış sözleşmesi yapması yetkisi tanınıyor. Yeni düzenlemeye göre artık Noterler ‘tapu bilişim sistemi’ni kullanarak taşınmaz satışı yapabilecek. Noterlerin taşınmaz satışı yapmaya başlamasıyla birlikte tapu dairelerinin üzerindeki yükün azaltılması planlanıyor. Ayrıca Noter atanma konularında da kolaylıkların getirilmesi gündemde.

stokçuluk cezası ne kadar

Stokçuluğun Cezası Arttırılıyor

Bilindiği üzere stokçular ‘fiyatları etkileme suçu’ndan yargılanıyor. Bu suçun kanundaki mecut durumu ise “belli bir mal veya hizmeti satmaktan kaçınarak kamu için acil bir ihtiyacın ortaya çıkmasına neden olan kişi, altı aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır” şeklindeydi. Yapılması planlanan yargı reformunda yer alan yargı paketinde ise bu ceza “1 yıldan 3 yıla kadar’ şeklinde düzenleniyor. Böylece stokçuluk yapmanın cezası arttırılmış oluyor.

Hakim-Savcı Yardımcılığı Unvanı Getirilecek

Mevcut kanunda yer alan hâkim adaylığı kadrosu, teklif ile kaldırılarak hakim ve savcı yardımcılığı görevi tahsis edilecek. 3 yıl süre ile atanacak olan hâkim ve savcı yardımcıları atandıkları adliyelerde eğitici hakim ve savcıların gözetiminde fiili görevlerini yürütecekler. Ayrıca atandıkları adliyelerdeki görevlerinin haricinde Yargıtay, Danıştay ve idare mahkemelerinde de belirli sürelerde görev yapabilecek olan hakim ve savcı yardımcılarının birden fazla sınavla alınmaları düşünülüyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

HIZLI YORUM YAP