DOLAR

32,3655$% 0.11

EURO

35,1068% -0.14

GRAM ALTIN

2.323,16%0,19

ÇEYREK ALTIN

3.998,00%0,14

TAM ALTIN

15.991,00%0,15

BİTCOİN

2293353฿%2.34648

a

Ümitcan Uygun, Esra Hankulu davasının detayları, 10 yıl hapis

Aleyna Çakır, Esra Hankulu isimli kadınlar şüpheli bir şekilde evlerinde ölü bulunmuşlardı. Bu ölümlerin ardından baş şüpheli Ümitcan uygun tutuklanmıştı. Geçtiğimiz günlerde 10 yıl hapis cezası alan Uygun ve dava detayları haberimizde.

Türkiye’nin konuştuğu Aleyna Çakır ve Esra Hankulu isimli iki genç kadının şüpheli ölümlerinin arkasında olan Ümitcan Uygun devasının detaylarını derledik. 10 yıl hapis cezası alan Ümitcan Uygun suçlumu?

Önce Aleyna Çakır, ardından Esra Hankulu şüpheli şekilde hayatlarını kaybettiler. Türkiye gencecik kızların hep aynı şüpheli isim Ümitcan Uygun ile karşılaştı. Aleyna Çakır davasından yeni tahliye olan Uygun bu sefer 3 hafta sonra, genç bir kadının şüpheli ölümü üzerine tekrar göz altına alındı.

Esas adı Sema Esen olan Aleyna Çakır, 3 Haziran 2020’de, Ankara Keçiören’deki evinde ölü olarak bulundu. Olayın ardından, Ümitcan Uygun göz altına alnınmış ve ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı. Uygun, yasaklı madde kullandığı görüntüleri, sosyal medya hesabından paylaşınca tutuklandı. 6 ay cezaevinde tutuklu kalan Uygun, tahliye edildi. Aradan 19 gün geçtikten sonra, adı yine genç bir kadının şüpheli şekilde ölümüne karıştı.

aleyna çakır ümitcan uygun davası

Ankara Mamak’taki evinde, 5 Ağustos 2021 yılında şüpheli biçimde ölü bulunan Esra Hankulu isimli genç kadının Uygun ile ilişkisi olduğu belirlendi. Polis bu yönde soruşturmayı derinleştirdi ve Ümitcan Uygun ve iki arkadaşına uzanan bağlantıları elde etti. Uygun’un Esra Hankulu isimli 25 yaşındaki genç kadının evinde kaldığı ve ölümünden hemen önce evi terk ettiği belirlendi. Hankulu’nun ön otopsi raporunda, beyin zarında travmatik olmayan kanama ve akciğerlerde iltihaplanma tespit edildi.

Esra Hankulu davasının detayları

Bu bulguların haricinde, vücudunda herhangi bir ize rastlanmadı. Genç kadının kesin ölüm sebebi, İstanbul Tıp Adli Kurumu’ndan çıkan rapora göre, Hankulu’nun kafa travması sonrası meydana gelen iç kanama sonucu hayatını kaybettiği anlaşıldı.

Daha sonra, Uygun, ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklanırken, Gürgil ile Civelek adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Hankulu’nun ölümüyle ilgili Uygun, ‘Kendisini savunamayacak durumdaki kişiyi kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, Gürgil ve Civelek ise ‘Suç delillerini karartma’ suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyordu.

Ancak Ankara 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşen duruşmada, avukat beyanlarının ardından Uygun’a ‘Neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama’ suçundan 10 yıl hapis cezası verildiği açıklandı.

aleyna çakır, esra hankulu, ümitcan uygun

Mahkeme kararında takdir indirimi uygulanmadı.

Tutuksuz sanıklar Gürgil ile Civelek’e ise ‘Suç delillerini karartma’ suçundan 1 ay 6 gün hapis cezası verildi.

DHA’ya göre duruşma sırasında savunma yapan Uygun, “Doğru bir tanedir ve er ya da geç ortaya çıkacaktır. Ben kimseyi öldürmedim, beraatımı talep ediyorum’ ifadesini verdi.

Hankulu’nun ailesinin avukatı Nuran Özdemir, kararın adil olmadığını savundu.

Özdemir, “İddia makamının mütalaasına uygun bir karar verilmesi gerekirken, ne yazık ki yargılama makamı bizim kanaatimizce adil olmayan bir karar verdi. Biz yasal yollara başvuracağız, İstinaf ve Yargıtay yollarını takip edeceğiz” diye konuştu.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

HIZLI YORUM YAP