DOLAR

32,5895$% 0.34

EURO

34,8495% 0.32

GRAM ALTIN

2.498,57%0,58

ÇEYREK ALTIN

4.278,00%0,14

TAM ALTIN

17.007,00%-0,16

BİTCOİN

2112789฿%3.70985

a

Unreal Engine 5 Matrıx Awakens oyunu inceleme videosu

Unreal Engine 5 ekibi muhteşem grafikleriyle oyun severleri etkisi altına almayı başaran oyunu Matrıx Awakens ile adından daha çok söz ettireceğe benziyor. Matrıx Awakens oyun inceleme videosu haberin detayında yer alıyor. Ayrıca Sistem gereksinimleri haber de verilmiştir.

Matrıx Awakens oyun inceleme konumuzda, süper grafiklere sahip bu oyun bildiğiniz bütün ezberleri size bozduracak. Şimdiye kadar hiç bir oyun bu kadar gerçeğe yakın grafiklerle tasarlanmamıştı. Unreal Engine ekibi teknoloji demosu yayınladı ve tüm dünya da oyun severlerin büyük ilgisini çekmeyi başardı.

Sizler de oyun tanıtımını izlerken gözlerinize inanamayacaksınız. Sanki gerçek bir film sahnesi izler gibi olacağınıza eminiz.

Matrıx Avakens-oyun-inceleme

Zaten aşağıda vermiş olduğumuz video da göreceğiniz gibi inanılmaz efektler ve sahneler var.

Matrıx Avakens-oyun-inceleme-sistem gereksinimleri

Daha önce Unreal Engine 5 oyun motorunu piyasaya çıkarmışlardı.

Matrıx Avakens-sistem gereksinimleri

Matrix Awakens oyunu da bu motorla yazılmıştır.

matrix avakens oyun

Şimdi ise çıtayı daha da yükselterek, oynanabilir bir teknoloji demosu ortaya çıkardılar.

Matrıx Avakens-oyunu-sistem gereksinimleri

Oyun motoru nedir? diye soranlarınız olursa, kısaca söyleyelim, oyun yapmak için ihtiyaç olan bir araçtır.

Matrıx Avakens-oyun-inceleme1

Oyun yapmak için bir oyun motoruna ihtiyacınız olacaktır.

Matrıx Avakens-sistem gereksinimleri

Piyasa da en popüler oyun motoru Unreal Engine oyun motorudur.

Unreal 5 oyun motoru grafikleri

Matrıx Awakens Oyun İnceleme Videosu Youtube Unreal Engine

Matrıx Avakers oyun incelemesi çeken Youtuber arkadaşımız, Enes Kirazoğlunun videosunu sizlerle paylaşıyoruz. Kendisini Youtube kanalından takip etmeyi unutmayınız.

Matrıx Avakers oyun incelemesi

MATRIX AWAKENS SİSTEM GEREKSİNİMLERİ

Özellikleri test edebilecek örnek oyun Valley of The Ancient Epic Games Başlatıcısı’nda 100 GB. Tüm depoyu çalıştırmak için minimum sistem gereksinimleri NVIDIA GTX 1080 veya AMD RX Vega 64, 8 GB VRAM ve 32 GB RAM. 30 FPS için 3.4 GHz hızında 12 çekirdekli CPU, NVIDIA RTX 2080 veya AMD Radeon 5700 XT ve 64 GB RAM tahmin ediliyor.

UNREAL ENGINE SİSTEM GEREKSİNİMLERİ 2021

Windows 7 64-bit
Sistem: Masaüstü, Notebook ya da Mac.
İşletim sistemi: Windows 7 64-bit ya da Mac OS X 10.9.2 ya da daha üst sürümler
İşlemci: Quad-core Intel ya da AMD processor, 2.5 GHz ya da daha hızlı işlemciler

Oyun hakkında detaylı yorum yapan arkadaşımızın emeği için bizde sitemiz de yorumu sizlere aktarıyoruz.

Unreal Engine 5’in en önemli 2 özelliği Lumen ve Nanite.

Ve bu iki özellik oyun dünyasını sonsuza kadar değiştirecek bence Nedenini anlatabilmem için önce şu an oyun nasıl yapılıyor kısaca anlatmam lazım ki bunların neden bu kadar devrimsel olduğunu anlayın.

Problem 1: Işıklar Normalde bütün harita boyunca kaliteli ışık hesabı yapmak bilgisayarlar için aşırı zordur, bu sebep ile developerlar standart olarak ışıkları önceden hesaplayıp dokulara gömerler (gölgeler vs). Bunun dezavantajı development yaparken ışıkların ‘doğru’ olmasını istiyorsanız zaman alan bir ışık build etme işlemi yapmanız gerekir ve dünyanın ışıklandırması dünyadaki değişikliklere tam olarak doğru bir şekilde tepki veremez.

Örneğin kalenin duvarı yıkılır ancak içerisi düzgün bir şekilde aydınlanmaz. Lumen bu problemi çözüyor, çok ciddi bir mühendislik ve emek sonucu ortaya çıkan Lumen daha önceden herhangi bir ‘gömme’ işlemi gerektirmeden ışıklandırmanın real-time olarak hesaplanmasını sağlıyor. Bu hem developerlar için çok daha zahmetsiz bir süreç, hemde oyun dünyasının geometrideki değişikliklere düzgün bir şekilde tepki verebilmesini sağlıyor.

Problem 2: Geometri Bildiğiniz gibi her bilgisayarın belirli bir detayda geometri renderlayabilme kapasitesi vardır. Oyunlar için bu sürekli bir problemdir. Developerlar örneğin elle oyuncudan uzakta kalacak geometrinin kalitesini düşürmesi gerekir yada kamerada az yer kaplayan. Bunu yapmanın en temel yöntemi aynı objeyi 3-4 kalite seviyesinde dosya olarak kaydedip oyuncu karakterinin uzaklığına göre modelleri hızlıca değiştirmektir. Bu oyunlarda fark edebileceğiniz ‘pop in’ problemine yol açar, yani yaklaştıkca bir anca objelerin daha detaylı hale gelmesi.

Aynı zamanda diğer bir problem ise developerlar tarafından çok ciddi bir emek istemesidir. Nanite de bu problemi çözüyor. Objenin geometrisini 4 seviyede tutmak yerine, süper hızlı ve zeki bir algoritma kullanarak real-time olarak farklı kalitede obje üretebiliyor (orjinal bir obje modelini temel alarak). Bu da demek oluyor ki sadece 4 seviye geometri değil sonsuz detay seviyesi olabilir. Yani siz her cm yaklaştığınızda obje biraz biraz daha detaylanıp gözle belirgin bir pop in durumunu önleyebiliyor.

Ayrıca bu maksimum kalite ve performans almanızı sağlıyor çünkü sadece tam olarak görebildiğiniz detay seviyesi hesaplanıyor, ne daha fazlası nede daha azı. Bunların dışında Nanite kameranın göremediği geometrinin hesaplanmamasını sağlayan çok ciddi ekstralar getiriyor. Normalde bir objenin kenarı bile gözükse tamamı hesaplanır, ancak nanite sadece gözüken parçayı hesaplayabiliyor. Diğer bir avantajı ise tekrar eden geometriyi aşırı hızlı hesaplayabilmesi, yani aynı objeden 2 tane var ise durumu. Bunlar normaldede hızlı hesaplanır ancak Nanite bu konuda normal yöntemlerden bile 10 kat daha hızlı.

Nanitenin 1. avantajı optimizasyon olayının çoğunu otomatik hale getirmesi, bu daha az efora çok daha kaliteli oyunlar demek. Nanitenin 2. avantajı developerların çok yüksek detaylı geometri kullanabilmesini sağlamak. Çünkü artık herşey kamera uzaklığına göre real-time hesaplanıyor, sadece kameralar dibine girdiğinde belli olacak detay koyabilmeyi sağlıyor buda O kadar yazdım umarım biri okur 😀

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

HIZLI YORUM YAP