Mustafa Sarıgül Gebze Cezaevi önünden genel af istedi - Ege Gazete
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

TAM ALTIN

16.168,00%0,01

BİTCOİN

2068537฿%1.13512

Mustafa Sarıgül Gebze Cezaevi önünden genel af istedi

Türkiye Değişim Partisi lideri Mustafa Sarıgül, aylardır farklı cezaevleri önüne giderek genel af çağrısı yapıyor. Sarıgül bu sefer, Gebze Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu önüne giderek 83. kez genel af çağrısında bulundu. Diğer siyasi partilerin genel başkan yardımcılarının birleşerek, Affet Türkiyem kampanyasına destek vermesini istedi. Toplumsal barış için, kardeşlik için mahkumlara af verilmesi yönünde partilere çağrıda bulundu.

MUSTAFA SARIGÜL GENEL AF KONUŞMASI

https://youtu.be/Yvsqv9YlT7E
mustafa sarıgül gebze cezaevi genel af çağrısı

Af talebimiz vicdani bir taleptir

Ziyaretinin ardından İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, “Şu anda cezaevlerinde 300 binin üzerinde toplumsal barış affını bekleyen, kardeşlik hukuku affını bekleyen binlerce mahkum var. Bu mahkumlara Gebze’den sesleniyorum; anneler için affet Türkiyem, babalar için affet Türkiyem, çocuklar için affet Türkiyem, kardeşlik hukuku için affet Türkiyem. Bugün 63. cezaevindeyim. Bütün cezaevlerini dolaşacağım.

Af talebimiz kesinlikle siyasi bir talep değil, vicdani bir taleptir. Bu affı çıkarıp da haksızlığa uğramış, mağdur olmuş bir anne çocuğuna kavuşabilirse, ya da babasına kavuşabilirse bu benim için en büyük mutluluk olacak. Bu sebeple af talebimiz kesinlikle siyasi bir talep değil, vicdani bir taleptir. Bayrağımıza ve toprağımızı, ulusal birliğimizi gasp edenler hariç, çocuk ve kadın tacizcileri hariç, özellikle uyuşturucu baronları hariç, çok geniş kapsamlı bir çağrımız var, toplumsal af talebimiz var.

Bunları parlamentonun en iyi şekilde değerlendireceğine inanıyorum” dedi. Kaynak: Mustafa Sarıgül, Gebze Kadın Kapalı Cezaevi Önünde Af Talebiyle ilgili açıklama yaptı

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

HIZLI YORUM YAP