DOLAR

32,5247$% 0.1

EURO

34,9432% -0.13

GRAM ALTIN

2.434,22%-0,06

ÇEYREK ALTIN

4.053,00%0,02

TAM ALTIN

16.188,00%0,04

BİTCOİN

2101287฿%0.30947

a
  • Ege Gazete
  • Ekonomi
  • 2022 Emekli ve memur maaşlarına zam yapıldı, ne kadar maaş alırım?

2022 Emekli ve memur maaşlarına zam yapıldı, ne kadar maaş alırım?

2022 Emekli ve memur maaşlarına zam ne kadar yapıldı? Ne kadar emekli maaşı alırım? Emekli maaşı hesaplama ve memur maaşları haberimizde. Beklenen enflasyon verileri açıklandıktan sonra maaşlara yapılacak zamlar da belli oldu.

Günlerdir merakla beklenen emekli ve memur maaşlarına zam yapılması konusu netleşti. Bugün 3 Ocak Pazartesi günü yapılan kabine toplantısı sonrasında ne kadar zam yapıldığı belli oldu. Bir çok emekli ve memur çalışanları etkileyen haberin detayları haber devamında yer almakta.

Bugün enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte memur ve emekli maaşlarına gelecek zamlar belli oldu. Buna göre; milyonlarca memur ve memur emeklileri yüzde 20.65, İşçi ve BAĞ-KUR emeklileri ise 2022 yılında yüzde 23.65 zamlı olarak maaş alacaklar. Emekli maaşı ile beraber nasıl hesaplama yapabileceğiniz aşağıda yer almakta.

emekli ve memur maaşlarına zam ne kadar yapıldı

EN DÜŞÜK MAAŞ ÜCRETLERİ

En düşük memur maaşı 4.176,11 TL
Ssk 200 öncesi ssk 3 bin 292 lira 90 kuruş
200 sonrası 2 bin 041 lira
Bağkur esnaf maaşı: 2 bin 948
Tarım emeklisi maaşı
:2 bin 343 lira 35 kuruş

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMADA ÖNEMLİ OLAN KRİTERLER

Sigorta prim gün sayısı

Sigortalı olarak çalışılan toplam süre

Sigorta başlangıç tarihi

Emekli olmak için hak kazanılan ilk tarih

4A, 4B VE 4C EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

4A (SGK) emeklisi olacaklar “uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/” adresine giderek “TC Kimlik Numarası, SSK Sicil Numarası, Baba Adı, Nüfus İl ve Doğum Tarihi” gibi bilgiler ile sorgu yapabiliyor.

4B Bağ-Kur emekli maaşı için vatandaşlar e-Devlet sistemine giriş yaparak alacakları maaşın tutarını görebilecekler. Sayfadan hizmet dökümü sayfasında yer alan 4B emekli maaşı hesaplama linkine tıklayarak esnaf veya tarım işçisi seçenekleri tercih edilmeli.

4C kamu çalışanları ise alacakları emekli aylıklarını yine uyg.sgk.gov.tr/IkramiyeMaasHesapla4c/Welcome.do adresinden istenen bilgileri doldurarak sorgulayabilecek.

REFAH PAYI GÜNDEMDE
Bu zammın üzerine, memur konfederasyonlarının 2021’de ekonomideki dalgalanma nedeniyle talep ettiği refah payının da gündeme gelmesi bekleniyor.

Bu hesaplama, aynı sözleşme kapsamındaki memur emeklileri için de geçerli olacak.

Yaklaşık 8,5 milyon emekli ve hak sahibinin aylıkları da bu yılın ikinci 6 ayına ait enflasyon rakamıyla belirlenecek. İşçi ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıkları, 6 aylık enflasyon oranında zamlanacak.

KABİNE TOPLANTISINDA DA GÜNDEME GELMESİ BEKLENİYOR
Ayrıca bugün günü gerçekleştirilecek kabine toplantısında memur maaşları için ek protokol de gündemde olacak.

Toplantıda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından kabine üyelerine bilgilendirme yapılması ve ek protokol için net bir çerçevenin çizilmesi bekleniyor.

Eğer bir ek zam gelirse de Ocak ayı maaşlarına bunun yansıtılması ve başka deyişle 15 Ocak’a kadar memur ek zammının netleştirilmesi bekleniyor.

Kabinede, ayrıca emekli maaşlarına ilişkin zamların da ele alınacağı belirtiliyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

HIZLI YORUM YAP