İzmir Karabağlar ve Konak Belediyeleri grev kararını astılar! - Ege Gazete
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

TAM ALTIN

16.168,00%0,01

BİTCOİN

2046208฿%-2.46393

İzmir Karabağlar ve Konak Belediyeleri grev kararını astılar!

İzmir'e bağlı Konak ve Karabağlar belediyelerinde yaklaşık 2 bin çalışan işçi TİS anlaşması sağlanamadığı için grev kararlarını astılar. DİSK'e bağlı Genel İş İzmir 5 Nolu Şube başkanı 16 Ocak'a kadar anlaşma sağlanamazsa greve başlayacaklarını açıkladı.

CHP yönetimindeki Konak ve Karabağlar belediyelerinde toplu iş sözleşmelerinde bir türlü anlaşma sağlanamadı. İki belediyede yaklaşık 2 bin işçi çalışmakta ve haklarını aramakta kararlılar. Bugün İzmir Karabağlar ve Konak belediyeleri önünde grev kararları asıldı ve halaylar çekilmeye başlandı.

İzmir Konak ve Karabağlar belediyeleri grev kararını astı
https://youtu.be/N7t5AtKyoyY
İzmir Karabağlar ve Konak Belediyeleri grev kararı

Konak ve Karabağlar Belediyesi’nde Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Genel İş Sendikası İzmir 5 Nolu Şube ile Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) ve yetkililer arasında 7 Eylül’den beri devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. Görüşmelerin tıkanması üzerine Genel İş Sendikası üyeleri grev süreci aldıklarını açıkladı. Konak Belediyesi ve Karabağlar Belediyesi’nin kapılarına grev kararı asılırken, belediye önünde toplanan üyeler açıklama yaptı.

16 Ocak’ta grev başlıyor!
DİSK’e bağlı Genel İş İzmir 5 Nolu Şube tarafından yapılan açıklamada, anlaşma sağlanmazsa 16 Ocak’ta greve çıkılacağı belirtildi. Açıklamada şu sözlere yer verildi: “Bir önceki yıl imzaladığımız toplu iş sözleşmesi, bugünün ekonomik şartlarını karşılayamaz duruma gelmiştir.

Eriyen ücretlerimiz ve sosyal haklarımız talep ettiğimiz noktaya gelinceye dek aynı kararlılıkla ve inançla mücadelemize devam edeceğiz. Eğer toplu iş sözleşmesinde masada anlaşma sağlayamazsak 16 Ocak 2023 Pazartesi itibariyle greve çıkıyoruz.”

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

HIZLI YORUM YAP