Bursa'da düşen uçakta, Hakan Köksal ve Burcu Sağlam hayatını kaybetti - Ege Gazete
DOLAR

32,2057$% 0

EURO

35,0455% 0.09

GRAM ALTIN

2.527,72%1,09

ÇEYREK ALTIN

4.101,00%1,77

TAM ALTIN

16.379,00%1,80

BİTCOİN

2160734฿%-1.01134

  • Ege Gazete
  • Gündem
  • Bursa’da düşen uçakta, Hakan Köksal ve Burcu Sağlam hayatını kaybetti

Bursa’da düşen uçakta, Hakan Köksal ve Burcu Sağlam hayatını kaybetti

Bugün saat 15:41 sıralarında, Bursa’nın Osmangazi ilçesinde tek motorlu amatör uçak Osmangazi İlçesi Ovaakça Santral Mahallesinde bulunan araziye düştü. Uçak kazasında hayatını kaybeden 2 kişinin kimliği açıklandı. İşadamı ve pilot Hakan Köksal (54) ve güzellik uzmanı yolcu Burcu Sağlam (22) olduğu tespit edildi.

bursa uçak kazası burcu sağlam

Hakan Köksal’ın Yunuseli Sportif Havacılık Dernek Başkanı ve aynı zamanda Çalı Mahallesinde bulunan KPS Yedek Parça isimli firma sahibi olduğu, Burcu Sağlam’ın ise güzellik uzmanı olduğu tespit edildi.

Öte yandan Hakan Köksal’ın saat 13.20 sıralarında Yunuseli Havalimanı’ndan bir havacılık lisansını almak için Sakarya Pamukova’ya uçağıyla gittiği ve daha sonra yine Yunuseli’ne geri dönmek için havalandığı öğrenildi.

Bursa’da düşen uçağın sebebi araştırılırken, Uçuş Eğitmeni ve Kaptan Pilot Öğretmen Kazım Dikici, “Bu uçakta roketli paraşüt sistemi var. Neden açmadılar bilinmez. Ancak bizler uçağı kurtarmaya çalıştığımız için süzülerek inmeyi deneriz” diye konuştu.

Havacılık camiasına başsağlığı dileyen Uçuş Eğitmeni ve Kaptan Pilot Öğretmen Kazım Dikici, “Hava gerçekten bugün Türkiye’nin her tarafında çok kötüydü. Yağış almayan bölge yoktu. Uçak havadan hafif ‘Ultralight’ tabir edilen uçaklardandı. Ultralight, maksimum uçuş ağırlığı 750 kilogramın altında olan çok hafif uçaklara verilen genel isimdir. Bizlerin eğitimde kullanmadığı bir uçak. Kardeşlerimiz Pamukova’dan kalkıp bir rotaya gittikten sonra hava radarlarından gördüğümüz üzere, sıkıntıya düştüklerini belirten radar ekoları vererek Bursa’ya doğru ilerliyor. Yunuseli’ne doğru giderken de bütün Türkiye’yi etkileyen yağış ve sisli havadan dolayı durumsal farkındalıkları zayıflıyor. Çarpışma yaşanıyor” dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

HIZLI YORUM YAP