Mustafa Sarıgül, Diyarbakır Cezaevi önünden genel af çağrısı yaptı - Ege Gazete
DOLAR

32,4577$% 0.23

EURO

34,6588% 0.16

GRAM ALTIN

2.391,53%0,49

ÇEYREK ALTIN

3.939,00%0,03

TAM ALTIN

15.727,00%0,00

BİTCOİN

1845390฿%-7.52656

  • Ege Gazete
  • Gündem
  • Mustafa Sarıgül, Diyarbakır Cezaevi önünden genel af çağrısı yaptı

Mustafa Sarıgül, Diyarbakır Cezaevi önünden genel af çağrısı yaptı

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, 9 Nisan tarihinden beri 3. kez genel af çağrısı yaptı. Bayramdan önce genel af çıkacak mı? Bu sorunun müjdeli cevabını milyonlarca mahkum ailesi beklemekte.

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Diyarbakır E Tipi Cezaevi önünde gazeteciler aracılığı ile genel af çağrısı yaptı. Geçtiğimiz günlerde de Maltepe Cezaevi önünden genel af çağrısı yapan Sarıgül, mahkumların aileleri ile kavuşmalarını istedi.

Diğer partilerin bu af çağrılarına nasıl yaklaşacakları merak konusu olmuş durumda. Yüzbinlerce mahkum ve milyonlarca mahkum ailesi genel af çıkacak mı? bu sorunun yanıtını arıyor.

genel af yasası 2022

Mustafa Sarıgül yaptığı açıklamada, cezaevlerini dolaşmaya devam ediyorum. Maltepe Cezaevindeydim, gündüz Metris cezaevindeydim. Şimdi Diyarbakır cezaevindeyim ve daha sonra Sincan ve Pınarhisar cezaevlerinde olacağım. “Türkiye’nin toplumsal bir barışa, kardeşlik hukuklarına ihtiyacı var. Anneler ağlamasın, babalar üzülmesin, çocukların yüzünü güldürelim, barışı sağlayalım.” dedi.

mustafa sarıgül genel af haberi diyarbakır

TDP Genel Başkanı Sarıgül, 9 Nisan 2022 tarihinden bu yana genel af çağrısı yaptığını söyledi. Önceki açıklamalarında şunları söylemişti;

*Siyasi çıkar hesaplarını, kimin işine yarayacağı kaygılarını, bir kenara bırakarak, bir araya gelelim. Terör örgütü kurmak, yönetmek, terör suçları, uyuşturucu, cinsel saldırı ve istismar suçları, kadına karşı şiddet suçları, hariç bir genel af çıkaralım.

*Kader mahkûmlarına bir şans verelim. Ramazan Bayramında, aileleriyle kucaklaşmalarını sağlayalım.

*Ülkemizin her köşesi, mesut insanlar diyarı olsun. Hiç kimse Türkiye’de yaşadığı için mutsuz olmasın.

MALTEPE CEZAEVİ ÖNÜNDEN GENEL AF ÇAĞRISI

GENEL AF ÇAĞRISI

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

HIZLI YORUM YAP