DOLAR

32,5143$% 0.07

EURO

34,9684% -0.16

GRAM ALTIN

2.438,05%0,09

ÇEYREK ALTIN

4.055,00%0,07

TAM ALTIN

16.193,00%0,07

BİTCOİN

2095181฿%0.26671

a
  • Ege Gazete
  • Dünya
  • Savaş başladı! Rusya Ukrayna’yı işgal ediyor, ölü ve yaralılar var!

Savaş başladı! Rusya Ukrayna’yı işgal ediyor, ölü ve yaralılar var!

Ukrayna Rusya son dakika savaş haberi, Rusya sabah saatlerinde Ukrayna'ya karşı işgal hazırlıklarına başladı ve bir çok bölgeden askeri hedefleri vurarak ilerliyor. Havadan ve karadan yapılan saldırılarda can kayıpları yaşanmaya başladı.

Rusya Ukrayna savaşı son dakika haberlerine göre sabah 05.00 sularında harekata başlayan Rusya bir çok bölgeden Ukrayna’ya saldırmaya başladı. Tanklar ve füzelerle bombalamalar yapılıyor iki taraftan da ölü ve yaralılar var. Rusya devlet başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’nın doğu bölgesinde bulunan Donbas’a askeri operasyon başlattıklarını duyurmuştu.

RUSYA UKRAYNA SAVAŞINDA SON DAKİKA

Operasyonun başladığını duyurduktan sonra Rus birlikleri, hem karadan hem havadan saldırılarına başladı ve Rus askerlerinin Kiev’e girdiği bildirildi. Ukrayna topraklarına giren birlikleri önemli askeri hedeflere saldırmaya devam ediyor. Rusya Savunma Bakanı’nın açıklamasına göre, Ukrayna hava savunma sistemleri, askeri hava limanları ve hava kuvvetleri Rus birliklerinin kullandığı yüksek hassasiyetli silahlarla etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Rusya Ukrayna savaşı son dakika

Ukrayna, Belarus’tan 4 füze fırlatıldığını açıkladı. Halkın bir kısmı panik halinde kaçmaya çalışırken bir yandan askeri birliklere katılarak savaşa destek olmayan vatandaşları var. Roket atarlar, füzeler ve tanklarla işgal edilmeye başlanan Ukrayna diğer ülkelerden destek bekliyor.

Rusya Ukrayna savaşı son dakika

Türk iş insanın gemisi vuruldu

Son dakika gelen haberlerden biride, bir Türk iş insanına ait gemi vurulduğu açıklandı. Odessa’dan kalkan ve Romanya’ya giden gemiye bomba isabet etti. Marshall Adaları bayraklı gemide yaralı ve can kaybı bulunmuyor.

BELARUS DA UKRAYNA’YA SALDIRDI

16.38: Belarus da savaşa dahil oldu. Belarus’tan yapılan açıklamada Ukryna’ya 4 balistik füze atışı yapıldığı duyuruldu. Belarus, Rusya’ya açık desteğini bir kez daha duyurdu.

74 HEDEF YOK EDİLDİ

16.20: Rusya: 74 Ukrayna hedefi yok edildi.

UKRAYNA UÇAĞI DÜŞTÜ: 5 ÖLÜ
15.15: Rusya Acil Durumlar Bakanlığı: Ukrayna uçağı düşürüldü, 5 kişi öldü

2 RUS HELİKOPTERİ VURULDU
15.13: Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, başkent Kiev yakınlarındaki Gostomel kasabasında 2 Rus helikopteri vurduğunu duyurdu.

RUS ASKERİ KİEV’E GİRDİ

14.58: AFP Rus askerinin Kiev’e girdiğini duyurdu

KORKUTAN AÇIKLAMA
14.24: Ukrayna: Rus ordusu Kiev’e girmeye çalıştı.

RUSYA UKRAYNA SAVAŞI SICAK GELİŞMELER CANLI YAYIN

rusya ukrayna savaşı canlı izle

17.18: Ukrayna Silahlı kuvvetler komutanı Valeriy Zaluzhny, Facebook’ta yayınlanan bir mesajda, ‘Gostomel havaalanı için savaş devam ediyor’ dedi.

17.13: Rus Dışişleri Bakanlığı Rusya’nın Avrupa ve ABD yaptırımlarına ‘kısasa kısas’ yanıt vereceğini duyurdu.

17.09: Türk iş insanına ait kargo gemisi vuruldu. Marshall Adaları bayraklı gemide can kaybı ya da yaralı yok.

17.02: Ukrayna ordusu, Kiev yakınlarındaki hava üssü için savaşın sürdüğünü söyledi.

17.01: Rusya, Ukrayna’da 11 havaalanı da dahil olmak üzere 70’ten fazla askeri hedefi imha ettiğini duyurdu. Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna askeri helikopteri ve dört insansız hava aracının da düşürüldüğünü söyledi.

16.55: ‘Şu anda Putin, Avrupa’yı 1939’dan bu yana en karanlık dönemine sokuyor’ diyen Ukrayna Dışişleri Bakanı,’Geçmişteki hataları tekrarlamayın. Şimdi Rusya’ya ağır yaptırımlar uygulayın, Ukrayna’ya askeri ve mali destekle yardım edin. Birlikte Rus Saldırısını durdurabiliriz’ dedi.

16.59: ABD basınına konuşan Beyaz Saray yetkilisi, Başkan Biden’in Ukrayna’daki son gelişmeleri görüşmek üzere Ulusal Güvenlik Konseyi’ni Beyaz Saray’da topladığını söyledi.

16.49: Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Moskova’nın Ukrayna’da aldığı tedbirlerin Rus halkının güvenliğini sağlamak için tasarlandığını söyledi.

‘Diyaloğa daime hazırız’ mesajı veren Lavrov, ‘Uluslararası hukuka ve sorumluluğa dönüş için hala bir şans var’ dedi.

16.45: Almanya Şansölye Yardımcısı ‘Rusya’yı uluslararası piyasalardan büyük ölçüde kapatacak sert yaptırımlar uygulayacağız’ dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

HIZLI YORUM YAP