Kendine Güvenen Bir İnsan Nasıl Olabilirim? Özgüven kazanımı - Ege Gazete
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

TAM ALTIN

16.168,00%0,01

BİTCOİN

2077334฿%-1.29448

  • Ege Gazete
  • Kadın
  • Kendine Güvenen Bir İnsan Nasıl Olabilirim? Özgüven kazanımı

Kendine Güvenen Bir İnsan Nasıl Olabilirim? Özgüven kazanımı

Kendinize olan özgüveninizi nasıl kazanırsınız? Özgüven kazanmak hakkında, kendine güvenen bir insan olmak hakkında yazılmış makalemiz sizlerle.

Bu makalemizde, kendimize güvenen bir insan nasıl olabiliriz? Özgüvenli insan nasıl olunur? Kendime özgüvenim nasıl artar? bu konular hakkında sizleri ege gazete olarak elimizden geldikçe aydınlatmaya çalışacağız. Yapılan bir araştırmada, katılanlara en çok yakındıkları kişisel sorunları sorulmuştur. Bunların %75‘nin en çok yakındıkları sorunlarının, kendine güven eksikliği olduğu ortaya çıkmıştır.

Hemen her yerde içi korku dolu veya ürkek, yetersizlik ve güvensizlik duygusuyla kıvranan, sahip olduğu güçlerin farkında olmayan insanlarla karşılaşabilirsiniz.

Sorumsuzluk, Kararsızlık ve Kendine Güven

Sorumsuzluk, Kararsızlık ve Kendine Güven

Sorumluluk almaktan çekinen ve önüne çıkan fırsatlardan korkan, birçok insan görürsünüz. Bunlar kararsız insanlardır; başlarında bir uğursuzluğun dolaştığını söylerler ve işlerinin hiçbir zaman yolunda gitmediğinden yakınırlar. Olmak istedikleri yerde olamadıklarından şikayet ederler ve kapasitelerini hiçbir zaman tam olarak kullanamazlar. Çünkü hayatı boş vermişlik içerisinde yaşamaya alışmışlardır ve sorumluluk almaktan kaçarlar. Kararsız olmaları da hayatlarını doğrudan etkiler.

Özgüven Ekskiliği’nde Kendine Güven!

Önce sahip olduğunuz yeteneklerin farkında olun. Kendinize inanmak ve güvenmek önemlidir, çünkü bu başkalarının size olan bakış açısına yansımaktadır. Sahip olduğunuz yeteneklere inanın. Kendi gücünüze inanmadıkça başarılı ve mutlu olamazsınız. kendi gücünüze inanır ve kendinize özgüveniniz olursa hayatta başarılı bir birey olursunuz.

Özgüven Ekskiliği

Her Şeyden Önce Kendiniz Olun

Nasıl kabul gördüğünüz konusunda, herkesten daha çok siz sorumlusunuz. Pek çok kişi, başkalarının kendisi hakkında neler düşündüğü konusunda kafa yorar. Ancak pek az insan, dünyanın bizim hakkımızdaki kanaatini, büyük ölçüde bizim kendi kanaatimize bakar oluşturduğumuzu fark eder.

İyi bir iletişimin sırrı, tüm durumlarda “kendiniz” olmanızdır.

Hepinizde bu yetenek vardır: yani, “kendi olabilme yeteneği”. Başkalarına benzemedik diye üzülerek bir saniyeyi bile boşa harcamayalım. Siz, bu dünyada özel bir varlıksınız. Parmak izinizden genlerinize kadar Allah sizi özel olarak yarattı. Tıpkı sizin gibi kimse hiçbir zaman olmamıştır, sonsuza dek de olmayacaktır.

Charlie Chaplin film yapmaya ilk başladığı zaman yönetmeni, zamanın ünlü bir Alman komiğini taklit etmesi için ısrar etti. Charlie Chaplin, kendi bildiği gibi oyununu oynayıncaya kadar hiç başarılı olamadı.

Kendime Özgüvenim Nasıl Artar?

Kendimize özgüven sağlamak önemlidir. Eğer istediğiniz biçimde kabul görmemişseniz, belki de suçu kendinizde aramalısınız. Kendinize bir hiç gibi davranmayın, aksi takdirse başkaları da size öyle davranmaya başlayacaktır. Siz kendinize güvenerek hareket ettiğinizde başkaları da size ve söylediklerinize güven duymaya başlayacaklardır.

Özgüvenim Nasıl Artar?, özgüven kazanmak

Yürüyüşünüze Dikkat Edin

Fiziksel hareketlerimiz, zihinsel tutumlarımızı ifade eder. Herhangi bir yerde, omuzları düşmüş, sırtında kamburu çıkmış şekilde yürüyen bir insan görürseniz, onun hayatta taşıyamayacağı kadar ağır yükleri olduğunu tahmin edebilirsiniz. İnsanın iç dünyasına baskı yapan bir şeyler varsa, bu sorunlar onun bedenini yavaş yavaş aşağıya doğru çekmeye başlar. Fiziksel bir rahatsızlık yoksa psikolojik sorunlar bunlara sebep olabilmektedir.

Başı önde, gözler yerde yürüyen bir adam görürseniz, kötümser duygular içinde olduğunu bilirsiniz. Çekingen bir insan emin olmayan, tereddütlü adımlarla yürür. Kendine özgüveni olan bir insan, her zaman kendinden emin cesur davranışlarda bulunur. Yürüyüşünüzle kendinden emin olduğunuz izlenimini mutlaka verin. Hatta kendinden emin yürüyüş provaları yapın. Nasıl kendinize güvenmeye başlayacaksınız, görecek ve kendinize şaşıracaksınız.

Özgüven kazanmak

Duruşunuza Dikkat Edin

Eğik bir duruş, yaşamın yükünü taşıyamayacak kadar ağır bulduğunuzu ifade eder. Başınızın öne eğik olması, hayatınızda yenilgiye uğradığınız anlamına gelir. Başınızı dik tutun, omuzlarınızı kaldırın. Emin adımlarla, önemli bir yere gidiyormuş gibi yürüyün.

Ses Tonunuza Dikkat Edin

Aslında kendimizi her şeyden çok ses tonumuzla ifade ederiz. İnsanlar arasındaki en gelişmiş iletişim aracı sestir. Ses aynı zamanda duygularımızı da iletir. Kendi sesinizi dinlemeye başlayın. Ümitsizlik mi yoksa cesaret mi ifade ediyor? Güven içinde mi konuşmaktasınız, yoksa mırıldanıyor musunuz?

Bu andan itibaren, kendine güven duyan bir insan olmak için gayret etmeye çalışın. Konuşmanız bile kendinizden emin bir şekilde etkili konuşma olsun. Kendinden emin bir tavır içinde konuşmaya başlayın ve çevrenizdeki insanların sizi dinlemeye başladığını gözlemleyin.

ÖZGÜVENLİ OLMAK İÇİN NELER YAPILMALI?

Klinik Psikolog Beyhan Budak bu konu hakkında video ile açıklama yapmış.

beyhan budak özgüvenli olmak için yapılması gerekenler

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

HIZLI YORUM YAP