DOLAR

32,5447$% 0.01

EURO

34,9167% 0.19

GRAM ALTIN

2.426,45%0,15

ÇEYREK ALTIN

4.044,00%-0,53

TAM ALTIN

16.160,00%-0,34

BİTCOİN

2062370฿%-4.14528

a
  • Ege Gazete
  • Kadın
  • Kurumuş oje lekesi nasıl çıkartılır? Leke çıkarma yöntemleri

Kurumuş oje lekesi nasıl çıkartılır? Leke çıkarma yöntemleri

Kadınların en çok karşılaştığı sorunlardan biride Oje lekeleridir. Oje lekelerinin çıkarılması da bir hayli zordur. Yine de Oje lekesi çıkarmak için türlü yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemler sayesinde oje lekeleriyle baş etmek mümkün olabilmektedir. Sık sık kullanıyorsanız ve özellikle farklı renklerde farklı kıyafetler için ojeler kullanıyorsanız oje lekeleriyle sık sık karşılaşıyorsunuz demektir. Oje lekelerini çıkarmak için önerebileceğimiz yöntemleri makalemizden öğrenebilirsiniz.

Oje lekesi çıkar mı

Oje Sürerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Oje lekesi olmaması için yapılması gereken ilk hareket oje sürmeye başlamadan önce her türlü tedbirin alınmasıdır. Önemli kumaş, giysi vb. oje sürerken yakınınızda olmamalı. Oje sürerken kullanmadığınız bir bezi ya da karton parçasını elinizin altında bulundurun. Aseton ya da aseton içeren oje çıkarıcınızı da pamukla birlikte yakınızda bulundurmanız olası bir oje lekesine hızlı müdahale etmeniz için önemlidir. Oje kullanırken cep telefonu ya da diğer cihazlarınızı bir kenara bırakarak oje sürme işlemi bitmeden bulunduğunuz yerden kalkmayın.

Ojeleri tırnaklarınıza güzelce yedirdikten sonra kurumasını bekleyin. Bekleme süresini kendiniz belirleyin ve en çok ojeyi sürdüğünüz tırnağınızın kuruduğunu kontrol etmelisiniz.

Oje lekesi nasıl çıkartılır

Oje Lekesi Nasıl Çıkar?

En sevdiğiniz kıyafetlerinizden biri oje lekesi olduğunda yada koltuk, yatağınızın çarşafı, yastığınız, kısacası hangi alan olursa olsun oje lekesini çıkarabilirsiniz. Oje lekesini çıkarmak için Aseton yada Aseton içeren oje çıkarıcıyı kullanabilirsiniz. Fakat buda giysilerinize zarar verebilir ve rengini alabilir. Oje lekesini çıkarmak için Aseton yada Aseton içeren oje çıkarıcıyı az miktarda pamuğa yedirin. Pamuğu oje lekesini çıkarmak istediğini kumaşa hafifçe uygulayın. Eğer leke kumaşın her iki yüzeyinde bulunuyorsa, iki yüzeye de azar miktarda aseton sürmelisiniz.

Asetonla ojeyi çıkardıktan hemen sonra kumaşı kısa süre içerisinde yıkamalısınız. Oje lekesi olan bölge ne kadar kısa sürede Aseton ile çıkarılırsa ve ne kadar kısa sürede suyla yıkanırsa lekenin çıkarılma ve kumaşın yıpranma olasılığı o kadar az olacaktır.

Oje lekesi çıkarma yöntemleri

HALIDAN OJE LEKESİ NASIL ÇIKARTILIR?

HALIDAN OJE LEKESİ NASIL ÇIKARTILIR?

Oje Lekesi Çıkarma Yöntemleri

Oje lekelerini çıkarmak için piyasada bulunan birbirinden başarılı çamaşır suyuda bulunmaktadır. Çamaşır suyundan sonra detarjanınızın kaliteside oje lekelerini çıkarmak için büyük önem arz etmektedir. Fakat genellikle oje lekeleri çamaşır detarjanlarıyla çıkmazken çamaşır suyuyla çıkarılabilmektedir.

Çamaşır suyu uygularken uyguladığınız kumaşın rengini almamasına dikkat etmeli ve kuru bir beze az miktarda uygulayarak oje lekesini çıkarmaya çalışmalısınız.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

HIZLI YORUM YAP