Vücuttaki benleri aldırmak zararlı mı? - Ege Gazete
DOLAR

32,3000$% 0.08

EURO

34,9526% 0.24

GRAM ALTIN

2.396,47%0,18

ÇEYREK ALTIN

3.943,00%0,13

TAM ALTIN

15.747,00%0,13

BİTCOİN

1990323฿%-1.91864

Vücuttaki benleri aldırmak zararlı mı?

İnsanlar vücudunda bulunan benlerden zaman zaman rahatsızlık duyabiliyorlar. Bir çok insan bu dertten kurtulmak istiyor ve vücuttaki benleri aldırmanın zararları var mı merak ediyor.

Bu makalemizde benleri aldırmak zararlı mı? ve benleri aldırmanın zararları hakkında bilgiler vereceğiz. Birçok insanda bulunan, bazı insanlarda estetik bir görünümde olan, bazı insanlarda ise özellikle yaz aylarında kâbus haline gelen benleri saklamak oldukça zahmetlidir. İnsanların bir kısmında oldukça takındı haline gelen benler, doğuştan olduğu gibi sonradan da ortaya çıkabilmektedir.

Genellikle kahverengi renk tonlarında olan benler, zamanla daha açık renk tonlarına bürünebilir. Büyüklükleri birkaç santimetre veya çok daha fazla boyutlarda olabilir. Beni olan insanların güneşe çok çıkmamaları, çıkacaklarsa da güneş kremi kullanmaları uzmanlar tarafından önerilmektedir.

vucuttaki benleri aldırmanın zararı var mı

Benlerin darbelere karşı korunması da sağlık açısından oldukça önemlidir. Şişkin benlerin koparılıp kanatılması, olumsuz sonuçlar oluşturur. İleride sağlık problemleri yaşamamak için bu konularda oldukça bilinçli ve hassasiyet sahibi olmak gerekir.

Benler doku hücrelerinin toplandığı iyi huylu tümör dokularıdır. Hayatı kimileri için oldukça zorlaştıran benlerden, küçük müdahalelerle tamamen kurtulmak mümkün.

benleri aldırma

Benleri aldırmak doğru mu? Zararları nelerdir?

Benleri aldırınca kanser olma riski artar ‘’ gibi batıl düşüncelerin bilimsel dayanağı bulunmamakla birlikte, bazı benlerin kendisi zaten kanser riski oluşturur. Özellikle doğum sırasında bulunmayan, sonradan ortaya çıkan benlerin cilt kanserine dönebilme faktörünü unutmamak gerekir.

Doğum sırasında bulunan, büyük, üzeri kıllı, genellikle kahverengi ve siyah, renk dağılımı düzgün olmayan benlerin mümkün olduğu en erken yaşta vücuttan alınması, hızlı yayılan cilt kanseri riskini azaltacağı göz önünde bulundurulması gerekmektedir.

benleri aldırmanın zararları nelerdir

Benlerin ani değişimi anormaldir ve mutlaka dermatolog tarafından görülmelidir. Geçmiş yıllara oranla her geçen yıl cilt kanseri riskinin arttığını önemle belirten uzmanlar, benlerin mutlaka belirlenmesi gerektiğinin de altını çiziyor.

Benler nasıl alınır?

Benleri aldırmakta oldukça kolaydır ve bir beni, ağrı sızı çekmeden, lokal anestezi altında alınma süresi 10 dakikayı geçmez. Cerrahi haricinde benleri lazer, yakma ve dondurma gibi yöntemlerle aldırma işlemleri de mevcuttur.

Fakat benlerin mutlaka patolojik tahlillere gönderilmesi iyileşme sürecinin hasta bakımından daha rahat geçmesi için çok önemlidir. Bu nedenle özellikle cerrahi yöntemlerle aldırmak daha doğrudur.

Benleri aldırdıktan sonra iz kalır mı?

Benleri aldırdıktan sonra iz kalır mı gibi endişelerde oldukça fazladır. Benleri aldırdıktan sonra kolay kolay kimsenin fark edemeyeceği, ince bir çizgi kalır. Operasyon sonrası güneşe çıkmamak gibi önlemler alınırsa neredeyse hiç iz kalmaz.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

HIZLI YORUM YAP