Diş ağrısına iyi gelen bitkiler, bitkisel çözüm - Ege Gazete
DOLAR

32,2020$% -0.01

EURO

35,0403% 0.08

GRAM ALTIN

2.521,58%0,85

ÇEYREK ALTIN

4.099,00%1,75

TAM ALTIN

16.370,00%1,75

BİTCOİN

2162795฿%-0.52512

Diş ağrısına iyi gelen bitkiler, bitkisel çözüm

Şiddetli ve dayanılmaz diş ağrılarına ilaçsız çözüm bulmak amacıyla yazılmış makalemizde, bitkilerden faydalanacağız. Diş ağrısına iyi gelen bitkiler nelerdir; karanfil, aloe vera, nane yağı gibi bitkilerden yardım alacağız.

Diş ağrısı bilindiği üzere aşırı şiddetli yaşanan bir rahatsızlıktır. Bu makalemizde, ilaçsız diş ağrısı nasıl geçer? ve diş ağrısına iyi gelen bitkilerden bahsedeceğiz. Özellikle gece yaşanan diş ağrıları kişinin günlük yaşantısında büyük olumsuzluklar yaratır. Genel olarak ilaç tedavisi ile iltihaplanan dişler tedavi edilir. Bu süreçte antibiyotik tedavisi uygulanır. Ancak iltihaplanan dişin ağrısı belirli bir süre daha devam eder. Bu süreçte ağrı kesici birinci alternatiftir.

Eğer ağrı kesici ile bir çözüm yaratılamıyor ve ağrı şiddetlenerek devam ediyor ise bitkisel yöntemler denenebilir.

DİŞ AĞRISI İLAÇSIZ NASIL GEÇER

DİŞ AĞRISI İLAÇSIZ NASIL GEÇER?

Diş ağrılarınızdan bıktıysanız ve tıbbi yöntemlerden sonuç alamayanlar arasında iseniz alternatif tıp yani bitkisel çözümler kesinlikle diş ağrılarınıza iyi gelecektir. Özellikle hamilelik, emzirme gibi dönemlerde kadınlar sıklıkla diş ağrısı çeker. Bu dönemde ilaç tedavisi uygulanamayan dişe bitkisel olarak en etkili çözüm karanfil yağıdır. Karanfil yağı ağrıyan dişin üzerine pamuk yardımı ile uygulanır. Kısa süreli uyuşma yaratır. Bu uyuşma esnasında kişi yemek yiyebilir, uyuyabilir.

Antibiyotik tedavisi süren kişilerde anlık uyuşma için karanfil yağı diş tedavisi için en etkili ilaçtır. Ancak fazla kullanımda diş etinde tahrişe neden olabilir.

DİŞ AĞRISINI KESEN BİTKİLER

Bulunduğunuz yerde diş ağrısına iyi gelecek bir ilaç bulunmuyorsa ve aşağıdaki bitkiler elinde mevcutsa işinize yarayacaktır.

BU MAKALEMİZDE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Baş Ağrısı neden olur? nasıl geçer?

Karanfil yağı

diş ağrısına karanfil yağı

Karanfil yağı, doğal bir ağrı kesici ve antiseptik özelliklere sahiptir. Diş eti enfeksiyonlarına ve diş ağrısına karşı etkili olabilir. Bir pamuklu çubuğa birkaç damla karanfil yağı damlatıp ağrıyan bölgeye uygulayabilirsiniz.

Nane yağı

diş ağrısına nane yağı

Nane yağı, serinletici ve ağrı kesici özelliklere sahiptir. Diş ağrısını hafifletmeye ve ferahlık hissi sağlamaya yardımcı olabilir. Bir pamuklu çubuğa birkaç damla nane yağı damlatarak ağrıyan bölgeye uygulayabilirsiniz.

Zencefil

diş ağrısına zencefil iyi gelir mi

Zencefilin anti-inflamatuar özellikleri vardır ve diş ağrısına karşı yardımcı olabilir. Bir dilim taze zencefili diş etlerinizin üzerine koyarak hafifletici etkisinden faydalanabilirsiniz.

Ada çayı

diş ağrısına adaçayı iyi gelir mi

Ada çayı, antiseptik ve ağrı kesici özelliklere sahiptir. Bir fincan ada çayı demleyerek soğumasını bekleyin ve ağzınızı gargara yapın.

Aloe vera

aloe vera diş ağrısına iyi gelir mi

Aloe vera, anti-inflamatuar ve iyileştirici özellikleriyle bilinir. Ağrıyan diş etlerinize biraz aloe vera jeli sürerek rahatlama sağlayabilirsiniz.

BU MAKALEMİZDE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Böbreklere iyi gelen besinler

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

HIZLI YORUM YAP